top of page

Eerste lid van de Commissie van Aanbeveling

THE UPCYCLE COLLECTION wordt gedragen door een geweldige groep mensen. Die gaan we hier allemaal in beeld brengen! De eerste is Stéphanie de Groot, Algemeen Manager van Stichting Omrin Estafette en bedenker van Recycle Boulevard. Zij is een groot voorvechtster geweest om de collectie in het leven te kunnen roepen. In vol vertrouwen heeft zij ontwerpster Louise Cohen de mogelijkheid gegeven om in een circulaire werkplaats THE UPCYCLE COLLECTION te kunnen ontwikkelen. Zij heeft daarbij de Stichting DOEN, het Mienskipsfonds en Midnight Walk er van overtuigd om samen bij te dragen. Aangezien Stéphanie vanaf het begin een groot ambassadrice is, vooral binnen de branche Kringloopwinkels, komt haar de eerste plaats in de Commissie van Aanbeveling toe...!


Lancering van THE UPCYCLE COLLECTION gefilmd door de VPRO [bekijk hier]

Ere wie ere toekomt: links Louise Cohen - rechts Stéphanie de Groot


Opzet en ontwikkeling van de collectie

Toen Stéphanie en Louise elkaar ontmoetten in 2018 bleek het een match made in heaven te zijn. Louise Cohen kreeg letterlijk en figuurlijk de ruimte om THE UPCYCLE COLLECTION te kunnen ontwikkelen in de sociale en circulaire werkplaats van het innovatieve centrum Recycle Boulevard. Door deze ruimte, een enthousiast maakteam en een duurzame designer met ruime ervaring in social design en interieurprojecten kon THE UPCYCLE COLLECTION zich ontpoppen tot een gevestigd merk in de interieurbranche. De meubels zijn inmiddels te vinden in de interieurs van onder andere bedrijven, instellingen, restaurants en woonhuizen.
Doorontwikkeling

Na een prachtige en intensieve pioniersfase is een netwerk van kringloopwinkels aan het ontstaan om lokaal te kunnen produceren. Inmiddels is de vraag naar THE UPCYCLE COLLECTION flink gegroeid. Anders dan bij andere kringloopwinkels werkt Recycle Boulevard alleen met vrijwilligers en er zijn er simpelweg te weinig om de vraag bij te houden. Het is een mooi moment om de collectie over te kunnen dragen aan andere kringloopwinkels in het land. Zo blijven het lokaal maken en de oorspronkelijke doelstellingen bestaan.

Vlaggenschip vaart verder

Nadat THE UPCYCLE COLLECTION tot bloei heeft kunnen komen bij Recycle Boulevard, is het tijd om verder te varen. Het vlaggenschip vaart door naar Utrecht. Er is een circulaire werkplaats opgezet bij de ARM, samen met Emmaus en WIJ 3.0 en de collectie is straks in Utrecht in alle 4 de winkels te zien. Ondertussen is een giga grote showroom in de maak bij Kringloop Zuid in Maastricht. Er worden banen gecreëerd en de makers zijn met veel plezier aan het werk met het creatief samenvoegen van meubels en kleuren. Al makend re-integreren zij, hebben ze een waardevolle dagbesteding of een zinvolle stage.


Het afscheid van elkaar valt zwaar, maar THE UPCYCLE COLLECTION doet meer moois, ook voor een inclusieve samenleving, dan Stéphanie en Louise ooit hadden kunnen bedenken...!


Kijk voor ons netwerk van kringloopwinkels en andere aangesloten organisaties bij de VERHALEN over Alle Organisaties.

Comments


bottom of page