Launching customer van THE UPCYCLE COLLECTION

De Rijksuniversiteit Groningen heeft Campus Fryslân opgericht in Leeuwarden om plaats te bieden aan een faculteit voor 1000 internationale studenten. Uitgangspunt bij de renovatie van de oude Beurs/Bibliotheek in Leeuwarden door J.O.N.G. architecten was het behoud van het monumentale karakter dat stadsarchitect Thomas Romein er in 1880 aan gaf, maar met eigentijdse en duurzame toevoegingen zodat het gebouw kan functioneren als moderne onderwijsomgeving. Geen wonder dat de RUG als launching customer de basisinrichting van het gebouw op alle etages heeft laten aanvullen met THE UPCYCLE COLLECTION, gemaakt bij Recycle Boulevard Leeuwarden.


Speciaal gemaakte kleurfamilie

Voor de RUG heeft Louise Cohen een eigen kleurfamilie gemaakt in 12 kleuren groen, inclusief projectstoffering in dezelfde kleuren. De kleuren sluiten naadloos aan op het palet van de architect.


Op elke verdieping iets op maat gemaakt

Er zijn in totaal 69 stoelen en 17 rookstoelen/ clubfauteuils met de hand geschilderd en bekleed, 2 samengestelde tafels van 3.50 m gemaakt, een dubbelzijdige kastenwand van 9.50 m met ruimte voor de eigen bibliotheek gerealiseerd en een custom made plantentafel van 4.00 m met 11 geïntegreerde plantenbakken en planten tot 2.00 m hoog. Hierdoor zijn er door het hele gebouw op 3 verdiepingen prettige en persoonlijke plekken ontstaan om iedereen letterlijk en figuurlijk op zijn plaats te kunnen laten voelen.


Rookstoelen / clubfauteuils


Voor- en achterkant dubbelzijdige kastenwand / bibliotheek


Studieplek met plantentafel van 4 bij 6 meter met verzonken hydrocultuur


Circulaire werkplaats met studenten Friesland College bij Recycle Boulevard


1 van de 2 zijbeuken met meekleurende meubels en elk 24 stoelen uit de collectie


1 van de 2 gemeenschapstafels


Meer weten of graag een project PDF? Mail ons via us@theupcyclecollection.nl en we nemen contact met je op.