De launching customer van THE UPCYCLE COLLECTIONDe Rijksuniversiteit Groningen heeft Campus Fryslân opgericht in Leeuwarden om plaats te bieden aan een faculteit voor 1000 internationale studenten. Uitgangspunt bij de renovatie van de oude Beurs/Bibliotheek in Leeuwarden door J.O.N.G. architecten was het behoud van het monumentale karakter dat stadsarchitect Thomas Romein er in 1880 aan gaf, maar met eigentijdse en duurzame toevoegingen zodat het gebouw kan functioneren als moderne onderwijsomgeving. Geen wonder dat de RUG als launching customer de basisinrichting van het gebouw op alle etages heeft laten aanvullen met THE UPCYCLE COLLECTION, gemaakt bij Recycle Boulevard Leeuwarden.


speciaal gemaakte kleurfamilie


Voor de RUG heeft Louise Cohen een eigen kleurfamilie gemaakt in 12 kleuren groen, inclusief projectstoffering in dezelfde kleuren. De kleuren sluiten naadloos aan op het palet van de architect.


Er zijn in totaal 69 stoelen en 17 rookstoelen/ clubfauteuils met de hand geschilderd en bekleed, 2 samengestelde tafels van 3.50 m gemaakt, een dubbelzijdige kastenwand van 9.50 m met ruimte voor de eigen bibliotheek gerealiseerd en een custom made plantentafel van 4.00 m met 11 geïntegreerde plantenbakken en planten tot 2.00 m hoog. Hierdoor zijn er door het hele gebouw prettige en persoonlijke plekken ontstaan om iedereen letterlijk en figuurlijk op zijn plaats te kunnen laten voelen.


rookstoelen / clubfauteuils


voor- en achterkant dubbelzijdige kastenwand / bibliotheek


studie plantentafel van 4 bij 6 meter met verzonken hydrocultuur


circulaire werkplaats met studenten Friesland College bij Recycle Boulevard


1 van de 2 zijbeuken met aangepaste kleuren bekleding en 24 stoelen


1 van de 2 gemeenschapstafels

28 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven