De Rijksuniversiteit Groningen heeft Campus Fryslân opgericht in Leeuwarden om plaats te bieden aan een faculteit voor 1000 internationale studenten. Uitgangspunt bij de renovatie van de oude Beurs/Bibliotheek in Leeuwarden door J.O.N.G. architecten was het behoud van het monumentale karakter dat stadsarchitect Thomas Romein er in 1880 aan gaf, maar met eigentijdse en duurzame toevoegingen zodat het gebouw kan functioneren als moderne onderwijsomgeving. Geen wonder dat de RUG als launching customer de basisinrichting van het gebouw op alle etages heeft laten aanvullen met THE UPCYCLE COLLECTION, gemaakt bij Recycle Boulevard Leeuwarden.


speciaal gemaakte kleurfamilie


Voor de RUG heeft Louise Cohen een eigen kleurfamilie gemaakt in 12 kleuren groen, inclusief projectstoffering in dezelfde kleuren. De kleuren sluiten naadloos aan op het palet van de architect.


Er zijn in totaal 69 stoelen en 17 rookstoelen/ clubfauteuils met de hand geschilderd en bekleed, 2 samengestelde tafels van 3.50 m gemaakt, een dubbelzijdige kastenwand van 9.50 m met ruimte voor de eigen bibliotheek gerealiseerd en een custom made plantentafel van 4.00 m met 11 geïntegreerde plantenbakken en planten tot 2.00 m hoog. Hierdoor zijn er door het hele gebouw prettige en persoonlijke plekken ontstaan om iedereen letterlijk en figuurlijk op zijn plaats te kunnen laten voelen.


rookstoelen / clubfauteuils


voor- en achterkant dubbelzijdige kastenwand / bibliotheek


studie plantentafel van 4 bij 6 meter met verzonken hydrocultuur


circulaire werkplaats met studenten Friesland College bij Recycle Boulevard


1 van de 2 zijbeuken met aangepaste kleuren bekleding en 24 stoelen


1 van de 2 gemeenschapstafels


Het ontwikkelen en lanceren van THE UPCYCLE COLLECTION en het plaatsen van de eerste grote opdracht is gevolgd door de VPRO voor de documentaire "De Kracht van de Kringloopwinkel". Dit is de trailer met daarin de 4 topstudenten die samen met ontwerpster Louise Cohen de collectie ontwikkeld hebben.


In vijf afleveringen worden diverse kringloopwinkels door het land heen belicht. Ons aandeel is te zien in de eerste drie afleveringen.


Hier een link naar de eerste aflevering waarin de eerste ideeën worden ontwikkeld


Hier een link naar de tweede aflevering waarin de showroom wordt geopend


Hier een link naar de derde aflevering waarin de opdracht bij de Rijksuniversiteit Groningen wordt geplaats in de Campus Fryslân


Bijgewerkt: 2 dec 2020

THE UPCYCLE COLLECTION wordt gedragen door een geweldige groep mensen. Die gaan we hier allemaal in beeld brengen! De eerste is Stéphanie de Groot, Algemeen Manager van Stichting Omrin Estafette en Recycle Boulevard. Zij is een groot voorvechtster geweest om de collectie in het leven te kunnen roepen. In vol vertrouwen heeft zij ontwerpster Louise Cohen de mogelijkheid gegeven om in een circulaire werkplaats THE UPCYCLE COLLECTION te kunnen ontwikkelen. Zij heeft daarbij de Stichting DOEN, het Mienskipsfonds en Midnight Walk er van overtuigd om samen bij te dragen. Aangezien Stéphanie vanaf het begin een groot ambassadrice is, vooral binnen de branche Kringloopwinkels, komt haar de eerste plaats in de Commissie van Aanbeveling toe...!

lancering van THE UPCYCLE COLLECTION gefilmd door VPRO

ere wie ere toekomt: links Louise Cohen - rechts Stéphanie de Groot

Meer informatie? Mail of bel gerust!

us@theupcyclecollection.nl

0031 (0)6 47054595

Wil je de collectie blijven volgen? Vul dan hier je email in!

  • Facebook
  • Instagram